Nederlandse Etsy Community eerste ervaringen, is dit veilig ?krijgen jullie ook "rare" vragen ?

Who can join?

Nederlandse Etsy Community has the following requirements:

Dit Team is vooral gericht op verkopers, maar iedereen is welkom.

Report this team to Etsy

Please type a brief note explaining why you are reporting this team:

Report a post

Thank you for taking time to help Etsy! Please note that you will not receive a personal response about this report. We will review this post privately...

Why are you reporting this post?

Any additional comments?

Edit Post

Edit your post below. After editing, the post will be marked as edited and the date & time of the last edit displayed.

Close

What is this?

Admin may choose to highlight awesome community posts that are friendly, answer questions, and offer informative links.

What does it do?

Highlighted posts are placed at the top of each page in a thread for greater visibility.

Sign in to participate in this discussion.

Original Post

beste, ik ben nieuw op etsy, vorige week 4 produkten online gezet en nu komt de eerste vraag/bestelling van een zeker "Donna Brown" die oceanografe is en "op zee" zit, ze is pas geregistreerd vandaag, vraagt vanalles te kopen (2000 euro) en een shipper die zelf komt ophalen..nu werkt die shipper niet met paypal en vraagt ze aan mij alles op western union te zetten en de shipper te betalen, of zoiets ?? hebben jullie ook "rare" vragen of moet ik me gewoon "aanpassen" om te verkopen in het buitenland ? ik heb een zeer goed werkende webshop in belgie/nederland ....graag jullie reaktie of je ook dergelijke voorstellen krijgt ? dank u, een ongeruste beginnende etsy'er..krista

Posted at 10:15 am Aug 13, 2012 EDT

Responses

Niet doen, dit deugt niet. Het is mij ook overkomen. Zelfde verhaal. Direct afkappen mailtjes vernietigen en niet mee in zee gaan. Ik ben een heel eind met ze mee gegaan. Ik moest geld voor die koerier ook via Western Union overmaken bij zo'n bureau. de mensen daar hebben me gelukkig gewaarschuwd. Later nog 2 van die mails gekregen.
Zo lang je via Etsy verkoopt kan je weinig gebeuren, alhoewel mensen dan nog hun betaling terug kunnen trekken.
Punten waar je op moet letten:
-reageren op eigen mail, niet via Etsy (smoes)
-staan op betalen met Pay Pal (ze hebben een mooie vervalste pay pal pagina) Iedereen betaalt met pay pal dus het is verdacht als ze er zo duidelijk op staan dat ze met pay pal willen betalen.
-Vragen naar de staat of de conditie van het product
-Een koerier die het zelf komt halen.

Heel goed dat je het hier terspraken brengt
Succes met je winkel

Posted at 10:41 am Aug 13, 2012 EDT

dank u Joke, dit is wat ik "dacht" ....vertrouwde het zaakje niet ! Succes aan iedereen !!
ps ik zocht deze naam dus op Donna Brown en idd dit is iemand die op zee werkt enzo...ze nemen dus gewoon de naam van iemand anders en maken een email op...schandalig !

Posted at 11:05 am Aug 13, 2012 EDT

Ilse from drudruchu says
Edited on Aug 13, 2012

"Niet in zee gaan met een oceanografe" ... vond ik grappig... ;)

Inderdaad, dit is duidelijk een scam waar je zeker niet op in moet gaan. Die scammers zullen wel expres nieuwe shops benaderen in de hoop dat die er intrappen. En vaak doen ze shops met wat duurdere producten. Inderdaad zodra je ziet dat ze met een koerier werken en je daar geld voor moet overmaken kun je er direct van uitgaan dat 't oplichters zijn.

Normale klanten betalen je gewoon via paypal en dat levert zelden problemen op. Dus gewoon negeren en wachten op de echte klanten!

Posted at 12:12 pm Aug 13, 2012 EDT

Dit heb ik eerder gelezen ....alleen een ander persoon die wat wilde kopen en die is van etsy gegooid. In dit team staat nog een topic hierover...ik zal kijken of ik het kan vinden. Zou me niet verbazen als dit persoon gewoon een nieuwe etsy account heeft aangemaakt.

Posted at 4:41 pm Aug 13, 2012 EDT

Hier is het andere topic van iemand die toen der tijd hetzelfde had www.etsy.com/teams/8805/nederlandse-etsy-community/discuss/10485360/

Posted at 4:44 pm Aug 13, 2012 EDT

O bah wat eng dat dit gebeurt. Wie een beetje nadenkt trapt hier natuurlijk niet in, maar kennelijk lukt het zulke oplichters af en toe toch, anders blijven ze het niet proberen. Goed dat we gewaarschuwd zijn.

Posted at 12:59 pm Aug 14, 2012 EDT

Bij mij noemde ze zich Rachael Cox, ook oceanografe en dat was eergisteren; ik heb geweigerd mijn persoonlijke gegevens te geven. Ze wilde mijn adres om haar 'agent' het te laten ophalen en ze wilde al mijn paypal-gegevens . Ik heb haar vriendelijk maar zeer duidelijk gemaild dat ik alleen via Etsy zaken doe en heb meteen niets meer teruggehoord. Ik vroeg me nog af of ik Etsy op de hoogte moet stellen, maar ze heeft haar account alweer opgeheven, dus dat schiet niet op. Kijk uit hoor, nooit op in gaan als ze allerlei redenen opvoeren om buiten Etsy om te verkopen. Het lijkt mooi, maar je gaat financieel de boot in!!!

Posted at 9:20 am Aug 15, 2012 EDT

Bij mij heette ze Laura Ethan. Zoeken op die naam in google leverde me een topic op in een ander Etsy forum en daar werd ik uit wijs dat het scam was.

Nog een herkenningspunt: ze hebben het over 'the item' en niet specifiek over het item wat ze willen kopen. Ze had t bij mij niet over ophalen.

Posted at 2:46 am Aug 16, 2012 EDT

Yep, zelfde verhaal hier, gelukkig was ik al voorzichtig maar lees nu ook dat mijn buikgevoel klopte. Bij mij heet de dame in kwestie Anna Synder en was cadet op zee. Hoe verzin je het. Ze wilde graag via paypal overmaken maar had mijn ID nodig omdat haar Etsy account geblokkeerd was. Een koerier zou het item bij mij ophalen. Ze heeft inderdaad gevraagd naar het item en wat de conditie van het item was en of ik daadwerkelijk the shopowner was. Ik heb de mailtjes netjes beantwoord maar goddank geen verdere gegevens verstrekt. Fijn zo'n forum. Op deze manier kunnen we met z'n allen het kaf van het koren scheiden.
Een creatieve groet, Annemarie (wunian)

Posted at 4:46 pm Oct 8, 2012 EDT

Unfollow username?

Are you sure you want to stop following this person?